Strona wykorzystuje pliki ciasteczek. Więcej informacji znajdziesz w polityce prywatności oraz w obowiązku informacyjnym.

pl / en

Pieczywo mieszane

Pieczywo mieszane to pieczywo pszenno-żytnie lub żytnio-pszenne jak również z dodatkami innej mąki np.: kukurydzianej, gryczanej, orkiszowej itp. Może  również zawierać bogate w minerały, witaminy, błonnik oraz przeróżne ziarna.

CHLEB DYNOWSKI


25

83

5

10

Mieszanka piekarska do produkcji chleba z pestkami dyni (12,5 %) i marchewką, wzbogacona wapniem.

83% mieszanka mączna wzbogacona wapniem. Pozwala uzyskać pieczywo mocno ziarniste, na naturalnym zakwasie i słodzie jęczmiennym. Ziarna i liofilizowana marchewka stanowią aż 52% mieszanki. 100 g wypieczonego chleba pokrywa 20% dziennego zapotrzebowania na wapń i zawiera aż 23 g błonnika pokarmowego.

Index 12410

Fundusze EuropejskieRzeczpospolita PolskaUnia Europejska Europejskie Fundusze Strukturalne i Inwestycyjne