Strona wykorzystuje pliki ciasteczek. Więcej informacji znajdziesz w polityce prywatności oraz w obowiązku informacyjnym.

pl / en

Pieczywo pszenne

To pieczywo wypiekane z jaśniejszej lub ciemniejszej mąki pszennej. Popularna biała mąka pszenna służy do wypieku np. klasycznych bułek śniadaniowych, takich jak kajzerki. Pieczywo takie jest miękkie i smaczne, ale zawiera mniej błonnika i syci na krócej. Z pszenicy może również powstać chleb razowy – wówczas ma on większą wartość odżywczą od białego pieczywa. Nie będzie jednak tak miękki i puszysty.

ADORIUM


0

0

0

0

Mieszanka piekarska na bazie mąki orkiszowej z zakwasem pszennym durum.

100 % mieszanka orkiszowa to propozycja do wypieku niezwykle popularnego i lubianego pieczywa orkiszowego. Bazą mieszanki są dwa rodzaje mąki orkiszowej. ADORIUM to kompozycja nie zawierająca tradycyjnej mąki pszennej, o dużej uniwersalności, pozwalająca na wykorzystanie jej zarówno do bułek jak i do wypieku szerokiej gamy asortymentu chlebowego.

Index 11541

Fundusze EuropejskieRzeczpospolita PolskaUnia Europejska Europejskie Fundusze Strukturalne i Inwestycyjne