Strona wykorzystuje pliki ciasteczek. Więcej informacji znajdziesz w polityce prywatności oraz w obowiązku informacyjnym.

pl / en

Pieczywo żytnie, razowe

Chleb żytni jest bogatszy w błonnik od chleba pszennego, z reguły ma też niższy indeks glikemiczny. Ogólnie zatem pieczywo żytnie często jest bardziej wartościowe od pszennego, chociaż warto mieć tu na względzie również sposób jego wypiekania i rodzaj mąki.

CHLEB WYBOROWY


25

25

5

10

Mieszanka piekarska do produkcji chleba mieszanego na bazie mąki żytniej z dodatkiem mąki pszennej graham.

Jest to 25% mieszanka mączna pieczywa żytniego. Posiada wiele walorów zdrowotnych między innymi dzięki wysokiej zawartości błonnika. Bardzo długo utrzymuje świeżość, a jego smak zaspokoi podniebienia najbardziej wybrednych klientów.

Index 12510

Fundusze EuropejskieRzeczpospolita PolskaUnia Europejska Europejskie Fundusze Strukturalne i Inwestycyjne